Jednoduchý recept

Chléb z olivového oleje

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 39274
Kategorie: Přílohy

Ingredience

2 kávová lžička Droždí
175 g Mouka pšeničná celozrnná
500 g Mouka pšeničná hladká
125 ml Olej olivový
2 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 694 kcal
Kilojoule 2 902kJ
27% Sacharidy 98 g
36% Tuky 27 g
22% Sodík 444 mg
28% Bílkoviny 16 g

Chléb z olivového oleje postup přípravy receptu:

1

Droždí nasypeme do mísy se 400ml vody a necháme 5 minut rozpouštět. Poté přidáme mouku a pořádně zamícháme. Zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout.

2

Potom přidáme sůl a olej. Popřípadě přisypeme mouku nebo přilijeme vodu, dokud nezískáme pevné, ale pružné těsto.

3

Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Vrátíme do mísy a počkáme 50 minut, dokud těsto nevykyne. Poté lehce promícháme a počkáme ještě 20 minut na dokynutí.

4

Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vytvoříme podlouhlý bochník chleba, do kterého uděláme nožem zářez pro ozdobu. Poté už jen stačí dát do trouby a péct na 200 stupňů cca 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept