Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 39275
Kategorie: Přílohy

Ingredience

2 kávová lžička Droždí
2 kávová lžička Mléko sušené odtučněné
500 g Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Olej olivový
250 g Rozinky tmavé
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 613 kcal
Kilojoule 2 565kJ
30% Sacharidy 108 g
15% Tuky 11 g
18% Sodík 351 mg
35% Bílkoviny 19 g

Chléb s rozmarýnem postup přípravy receptu:

1

Droždí nasypeme do velké mísy a zalijeme vodou. Necháme pět minut rozpouštět a poté promícháme. Přidáme mouku, mléko, sůl, rozmarýn, vejce, rozinky a pořádně promícháme.

2

Těsto vyklopíme na pomoučený vál a hněteme minimálně 5 minut. Vrátíme zpět do mísy a zakryjeme utěrkou. Počkáme dvě hodiny, behěm kterých těsto vykyne.

3

Těsto rozdělíme na dva díly a z každého vytvarujeme kulatý chléb. Bochníky dáme na plech, přehodíme přes ně utěrku a počkáme hodinu na dokynutí. Pro lepší vzhled můžete nožem udělat na chlebu kříž.

4

Vložíme do trouby a pečeme 45 minut při teplotě 200 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept