Recept

Fíkový chléb s mandlemi

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 39276
Kategorie: Přílohy

Ingredience

5 polévková lžíce Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí
250 g Fíky čerstvé
125 g Mandle
2 kávová lžička Mléko odtučněné sušené
500 g Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 kávová lžička Sůl
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 501kJ
29% Sacharidy 104 g
18% Tuky 14 g
14% Sodík 287 mg
32% Bílkoviny 18 g
Fíkový chléb s mandlemi

Fíkový chléb s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Droždí nasypeme do mísy a zalijeme vlažnou vodou. Necháme pět minut rozpouštět a poté vše promícháme. Přidáme mouku, mléko, sůl, mandle, vejce, nasekané fíky a pořádně promícháme.

2

Těsto vyklopíme na pomoučený vál a hněteme minimálně 5 minut. Poté vrátíme zpět do mísy, přidáme pomerančovou šťávu, promícháme, zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo. Počkáme dvě hodiny, behěm kterých nám těsto vykyne.

3

Těsto rozdělíme na dva díly a z každého vytvarujeme kulatý chléb. Bochníky dáme na plech, přehodíme přes ně utěrku a počkáme hodinu na dokynutí. Pro lepší vzhled můžete nožem udělat na chlebu kříž. Nyní už jen stačí dát do trouby a péct 45 minut při teplotě 200 stupňů. Po vyndání z trouby ještě celý chléb pocukrujeme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept