Fíkový chléb s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fíkový chléb s mandlemi
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 39276 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
5 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Droždí |
250 g | Fíky čerstvé |
125 g | Mandle |
2 kávová lžička | Mléko odtučněné sušené |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 396,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 6,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Fíky čerstvé, Mandle, Pomerančová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko odtučněné sušené, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fíkový chléb s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Droždí nasypeme do mísy a zalijeme vlažnou vodou. Necháme pět minut rozpouštět a poté vše promícháme. Přidáme mouku, mléko, sůl, mandle, vejce, nasekané fíky a pořádně promícháme. |
2 | Těsto vyklopíme na pomoučený vál a hněteme minimálně 5 minut. Poté vrátíme zpět do mísy, přidáme pomerančovou šťávu, promícháme, zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo. Počkáme dvě hodiny, behěm kterých nám těsto vykyne. |
3 | Těsto rozdělíme na dva díly a z každého vytvarujeme kulatý chléb. Bochníky dáme na plech, přehodíme přes ně utěrku a počkáme hodinu na dokynutí. Pro lepší vzhled můžete nožem udělat na chlebu kříž. Nyní už jen stačí dát do trouby a péct 45 minut při teplotě 200 stupňů. Po vyndání z trouby ještě celý chléb pocukrujeme. |