Zlatý sýrovo - šunkový chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zlatý sýrovo - šunkový chléb
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 39277 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 kávová lžička | Droždí |
125 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
150 g | Sýr ementálského typu |
4 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 855,2mg |
---|---|
Cholesterol | 241,3mg |
Draslík | 156,8mg |
Vláknina | 272,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Sýr ementálského typu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zlatý sýrovo - šunkový chléb postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme droždí a zalijeme je vlažnou vodou. Necháme pět minut stát a poté droždí ve vodě rozmícháme. Přidáme mouku, sůl, pepř, muškát, máslo, šunku, ušlehaná vejce a na proužky nakrájenou šunku se strouhaným sýrem. Vše pořádně promícháme v jedno těsto. |
2 | Těsto poté vyklopíme a minimálně pět minut hněteme. Vrátíme do mísy a zakryjeme utěrkou. Přeneseme na teplé místo a necháme dvě hodiny kynout. |
3 | Z těsta vytvarujeme bochník chleba a dáme na vymazaný plech. Počkáme opět hodinu, než chleb definitivně dokyne a pečeme na 180 stupňů hodinu a půl. |