Jednoduchý recept

Zlatý sýrovo - šunkový chléb

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 39277
Kategorie: Přílohy

Ingredience

2 kávová lžička Droždí
125 g Máslo čerstvé
500 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový oříšek
1 kávová lžička Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
150 g Šunka dušená
150 g Sýr ementálského typu
4 ks Vejce slepičí
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 752 kcal
Kilojoule 3 147kJ
20% Sacharidy 73 g
50% Tuky 38 g
18% Sodík 350 mg
55% Bílkoviny 31 g

Zlatý sýrovo - šunkový chléb postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme droždí a zalijeme je vlažnou vodou. Necháme pět minut stát a poté droždí ve vodě rozmícháme. Přidáme mouku, sůl, pepř, muškát, máslo, šunku, ušlehaná vejce a na proužky nakrájenou šunku se strouhaným sýrem. Vše pořádně promícháme v jedno těsto.

2

Těsto poté vyklopíme a minimálně pět minut hněteme. Vrátíme do mísy a zakryjeme utěrkou. Přeneseme na teplé místo a necháme dvě hodiny kynout.

3

Z těsta vytvarujeme bochník chleba a dáme na vymazaný plech. Počkáme opět hodinu, než chleb definitivně dokyne a pečeme na 180 stupňů hodinu a půl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept