Jednoduchý recept

Zaplétaný chléb

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 39278

Ingredience

50 ml Brandy
2 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí
300 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 181kJ
22% Sacharidy 78 g
19% Tuky 14 g
15% Sodík 301 mg
27% Bílkoviny 15 g

Zaplétaný chléb postup přípravy receptu:

1

Droždí nasypeme do mísy a zalijeme vlažným mlékem. Počkáme, až se droždí v mléce rozpustí a pridáme mouku. Vše pořádně promícháme a počkáme 20 minut, dokud těsto nezvětší objem.

2

Potom přidáme sůl, máslo, lžičku cukru a brandy. Pořádně promícháme, vyndáme z mísy na pracovní stůl a minimálně pět minut hněteme. Těsto pak vrátíme zpět do mísy, zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo znovu kynout. Počkáme zhruba hodinu a půl

3

Těsto rozdělíme na tři díly a z každého vytvarujeme 10 centimetrů dlouhého hada. Ty zapleteme do sebe, jako bychom vázali cop. Chléb položíme na olejem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme 40 minut. Před podáváním ještě pocukrujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept