Zaplétaný chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaplétaný chléb
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 39278 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
50 ml | Brandy |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Droždí |
60 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 69,5mg |
Draslík | 109,2mg |
Vláknina | 216,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zaplétaný chléb postup přípravy receptu:
1 | Droždí nasypeme do mísy a zalijeme vlažným mlékem. Počkáme, až se droždí v mléce rozpustí a pridáme mouku. Vše pořádně promícháme a počkáme 20 minut, dokud těsto nezvětší objem. |
2 | Potom přidáme sůl, máslo, lžičku cukru a brandy. Pořádně promícháme, vyndáme z mísy na pracovní stůl a minimálně pět minut hněteme. Těsto pak vrátíme zpět do mísy, zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo znovu kynout. Počkáme zhruba hodinu a půl |
3 | Těsto rozdělíme na tři díly a z každého vytvarujeme 10 centimetrů dlouhého hada. Ty zapleteme do sebe, jako bychom vázali cop. Chléb položíme na olejem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme 40 minut. Před podáváním ještě pocukrujeme. |