Recept

Švýcarský sladký chléb

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 39279

Ingredience

50 ml Brandy
2 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí
60 g Máslo čerstvé
300 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 181kJ
22% Sacharidy 78 g
19% Tuky 14 g
15% Sodík 301 mg
27% Bílkoviny 15 g

Švýcarský sladký chléb postup přípravy receptu:

1

Droždí nasypeme do mísy, zalijeme vlažným mlékem, když se v mléce rozpustí, přidáme mouku. Vše pořádně promícháme a počkáme 20 minut, dokuď těsto nezvětší objem.

2

Nyní přidáme sůl, máslo, lžičku cukru a brandy. Pořádně promícháme, vyndáme z mísy na pracovní stůl a minimálně pět minut hněteme. Těsto poté vrátíme zpět do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě znovu kynout, zhruba hodinu a půl.

3

Těsto nyní rozdělíme na dvě poloviny. Z každé vytvarujeme oválný chléb a přeneseme je na olejem vymazaný plech. Počkáme ještě hodinu, než chléb definitivně nedokyne, potřeme rozšlehaným vejcem. Před pečením uděláme do chleba asi 10 šikmých zářezů, které by měly být přibližně půl centimetru hluboké. Poté pečeme 40 minut na 180 stupňů. Před podáváním pocukrujeme.

Poznámka

Servírujeme studený. V čase na přípravu nejsou započteny časy kynutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept