Buchtičky z Parker house - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Buchtičky z Parker house
Buchtičky z Parker house
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 39280 |
Ingredience
2 kávová lžička | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Droždí |
100 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
560 g | Mouka pšeničná hladká |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 42,4mg |
Draslík | 41,6mg |
Vláknina | 72,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Buchtičky z Parker house postup přípravy receptu:
1 | Do velké mísy nasypeme droždí, přilijeme 100 ml mléka. Necháme pět minut rozpouštět, poté zamícháme. Přidáme zbytek vlažného mléka, cukr, 60 g másla a rozšlehané vejce, vše dukladně promícháme, přidáme mouku se solí a opět důkladně mícháme. |
2 | Těsto vyklopíme na stůl a minimálně pět minut hněteme. Mělo by vzniknout pevné a zároveń suché těsto. Vrátíme ho do mísy, zakryjeme utěrkou, uložíme na teplé místo, kde necháme těsto hodinu a půl kynout. |
3 | Poté ho rozdělíme na dva kusy, každý vyválíme na dva obdélníky o velikosti 20 x 40 centimetrů, následně každý obdélník rozřízneme na 4 díly, takže nám vzniknou pruhy o šířce pěti centimetrů. Buchtičky nyní potřeme rozehřátým máslem a zprohýbáme tak, že bude těsto vypadat jako harmonika. |
4 | Teď už jen přeneseme na olejem vymazaný plech a 15 minut pečeme v troubě (při teplotě 220 stupňů). Před podáváním pocukrujeme. |
Poznámka
Podáváme vychladlé.