Hopping John s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hopping John s fazolemi
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39281 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
200 g | Fazole červené sterilované |
1 špetka | Kari koření |
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 ks | Paprika žlutá |
1 ks | Pažitka |
200 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
130 g | Šunka uzená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 345,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Fazole červené sterilované, Kari koření, Paprika žlutá, Pažitka, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Šunka uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hopping John s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Fazole vyndáme z konzervy a scedíme. Uzenou šunku nakrájíme na kostičky, papriku omyjeme, zbavíme semen a rozkrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kolečka. |
2 | Do hrnce vložíme šunku, fazole, papriku, cibulku, přelijeme vodou, 60 minut vaříme. Podle potřeby doléváme vodu. Po uvaření scedíme. |
3 | Do dalšího kastrolu nalijeme vodu, osolíme a podle návodu na obalu v ní uvaříme rýži. Po uvaření rýži scedíme, vložíme do velké mísy, přidáme špetku kari, osolíme, zakápneme olejem, promícháme s fazolemi a šunkou. |
4 | Ihned servírujeme a zdobíme na jemno nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.