Bulka z Parker House - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulka z Parker House
Bulka z Parker House
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 39282 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
2 kávová lžička | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Droždí |
100 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
560 g | Mouka pšeničná hladká |
2 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 85,7mg |
Draslík | 53,6mg |
Vláknina | 67,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bulka z Parker House postup přípravy receptu:
1 | Do velké mísy nasypeme droždí a vlijeme 100 ml mléka. Necháme pět minut rozpouštět, poté zamícháme. Přidáme zbytek vlažného mléka, cukr, 60 g másla a dvě rozšlehaná vejce. Vše důkladně promícháme. Nyní přidáme mouku se solí, opět důkladně mícháme. |
2 | Těsto vyklopíme na stůl a minimálně pět minut hněteme. Mělo by vzniknout pevné a zároveń suché těsto. Vrátíme ho do mísy, zakryjeme utěrkou a uložíme na teplé místo, kde ho necháme hodinu a půl kynout. |
3 | Těsto rozdělíme na 16 stejně velkých kusů, z každého vytvarujeme jednu kuličku. Ty přeneseme na olejem vymazaný plech, umístíme asi pět centimetrů daleko od sebe a počkáme 30 minut na dokynutí. |
4 | Každou bulku před pečením ještě potřeme rozšlehaným vejcem s mlékem. Poté 15 minut pečeme v troubě při teplotě 220 stupňů. Před podáváním pocukrujeme. |
Poznámka
Podáváme vychladlé.