Jednoduchý recept

Pekařské uzlíky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 39284
Kategorie: Sladké pečivo

Ingredience

2 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí
100 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
560 g Mouka pšeničná hladká
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 190 kcal
Kilojoule 793kJ
8% Sacharidy 27 g
9% Tuky 7 g
7% Sodík 148 mg
10% Bílkoviny 6 g

Pekařské uzlíky postup přípravy receptu:

1

Do velké mísy nasypeme droždí a 100 ml mléka, necháme pět minut rozpouštět, poté zamícháme. Přidáme zbytek vlažného mléka, cukr, 60 g másla a rozšlehané vejce. Vše důkladně promícháme, přidáme mouku se solí a opět důkladně mícháme.

2

Těsto vyklopíme na stůl, minimálně pět minut hněteme. Mělo by vzniknout pevné a zároveń suché těsto. Vrátíme ho do mísy, zakryjeme utěrkou a odložíme na teplé místo, kde ho necháme hodinu a půl kynout.

3

Poté těsto rozdělíme na 16 kousků a z každého vyválíme zhruba 25 centimetrů dlouhý plát. Ten zauzlujeme do osmičky a konce prostrčíme otvory tak, že nám vznikne buchtičkový uzlík. Tyto uzlíky přeneseme na plech, vymazaný olejem, následně necháme ještě 30 minut kynout na teplém místě. Uzlíky před pečením potřeme mlékem.

4

Nyní je i s plechem vložíme do trouby a 15 minut pečeme při teplotě 220 stupňů. Před podáváním ještě pocukrujeme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept