Recept

Sendvič s uzeným lososem a chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39285
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

500 g Chřest zelený
1 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Créme fraiche
1 polévková lžíce Limetková šťáva
200 g Listové těsto
200 g Losos uzený
200 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 ks Pažitka
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
75 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 755 kcal
Kilojoule 3 159kJ
8% Sacharidy 27 g
83% Tuky 62 g
5% Sodík 107 mg
38% Bílkoviny 21 g

Sendvič s uzeným lososem a chřestem postup přípravy receptu:

1

Listové těsto necháme rozmrznout. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia, plech vyložíme pečícím papírem.

2

Chřest omyjeme, očistíme, spodní části oloupeme a dřevnaté konce odkrojíme. V kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu, chřest do ní vložíme a přibliřně 15 minut vaříme, poté scedíme, necháme okapat. Stranou si odlijeme 75 ml chřestového vývaru.

3

Vál poprášíme moukou a z listového těsta vyválíme tenký plát, ze kterého poté vykrojíme 4 velké odélníky. Potřeme je rozšlehaným žloutkem, v předehřáté troubě pečeme 8 minut.

4

Uzeného lososa rozkrájíme na 4 kousky. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Přidáme do chřestového vývaru, přilijeme víno a svaříme na polovinu. Poté do omáčky přimícháme vločky másla, osolíme, opepříme, dochutíme limetkovou šťávou, dále už nevaříme. Přimícháme Crème fraîche, na jemno nasekanou pažitku a promícháme.

5

Upečené taštičky z listového těsta rozkrojíme, chřest překrojíme na polovinu, vložíme na spodní části taštiček. Na chřest upravíme kousek lososa, zakápneme připravenou omáčkou. Překryjeme vrchní částí taštičky, ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept