Jednoduchý recept

Kravatové uzlíky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 39286

Ingredience

2 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí
250 ml Mléko polotučné
560 g Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 190 kcal
Kilojoule 793kJ
8% Sacharidy 27 g
9% Tuky 7 g
7% Sodík 148 mg
10% Bílkoviny 6 g

Kravatové uzlíky postup přípravy receptu:

1

Do velké mísy vložíme droždí a přilijeme 100 ml mléka. Necháme pět minut rozpouštět, potom zamícháme. Přidáme zbytek vlažného mléka, cukr, 60 g másla a rozšlehané vejce. Vše důkladně promícháme. Nyní přidáme mouku se solí, opět důkladně mícháme.

2

Těsto vyklopíme na stůl a minimálně pět minut hněteme. Nyní by mělo vzniknou pevné a zároveń suché těsto. Vrátíme ho do mísy, zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo, kde necháme hodinu a půl kynout.

3

Těsto rozdělíme na 16 zhruba stejně velkých kousků. Z každého vytvarujeme uzlík. Ten získáme tak, že z těsta vyválíme šňůrku, kterou zauzlujeme.

4

Teď už jen přeneseme na olejem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a 15 minut pečeme v troubě při teplotě 220 stupňů. Před podáváním ještě pocukrujeme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept