Kravatové uzlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kravatové uzlíky
Kravatové uzlíky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 39286 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
2 kávová lžička | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Droždí |
100 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
560 g | Mouka pšeničná hladká |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 39,7mg |
Draslík | 39,0mg |
Vláknina | 67,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kravatové uzlíky postup přípravy receptu:
1 | Do velké mísy vložíme droždí a přilijeme 100 ml mléka. Necháme pět minut rozpouštět, potom zamícháme. Přidáme zbytek vlažného mléka, cukr, 60 g másla a rozšlehané vejce. Vše důkladně promícháme. Nyní přidáme mouku se solí, opět důkladně mícháme. |
2 | Těsto vyklopíme na stůl a minimálně pět minut hněteme. Nyní by mělo vzniknou pevné a zároveń suché těsto. Vrátíme ho do mísy, zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo, kde necháme hodinu a půl kynout. |
3 | Těsto rozdělíme na 16 zhruba stejně velkých kousků. Z každého vytvarujeme uzlík. Ten získáme tak, že z těsta vyválíme šňůrku, kterou zauzlujeme. |
4 | Teď už jen přeneseme na olejem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a 15 minut pečeme v troubě při teplotě 220 stupňů. Před podáváním ještě pocukrujeme. |
Poznámka
Servírujeme studené.