Smažená mozzarella v bylinkovém těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená mozzarella v bylinkovém těstíčku
Smažená mozzarella v bylinkovém těstíčku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39288 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Mozzarella |
250 ml | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
30 g | Solamyl - bramborový škrob |
250 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Mléko polotučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 123,9mg |
Draslík | 119,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 271,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 26,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mozzarella, Oregano čerstvé, Solamyl - bramborový škrob, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená mozzarella v bylinkovém těstíčku postup přípravy receptu:
1 | V misce rozmícháme vejce s 50 ml mléka. |
2 | Pažitku a oregano omyjeme a najemno nasekáme, vložíme do misky a promícháme se strouhankou, přidáme bylinkovou sůl. Ve třetí misce smícháme hladkou mouku se solamylem. |
3 | Kuličky mozzarelly necháme okapat, otřeme je dosucha. |
4 | Na velké pánvi rozpálíme dostatečné množství slunečnicového oleje. |
5 | Kuličky mozzarelly obalujeme postupně v mouce, vajíčku a bylinkové strouhance. Poté je smažíme na rozpálené pánvi. Po usmažení je z pánve vyjmeme, na papírové utěrce necháme okapat a podáváme. |