Recept

Smažená mozzarella v bylinkovém těstíčku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39288
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

150 g Mouka pšeničná hladká T 650
500 g Mozzarella
250 ml Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Oregano čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
30 g Solamyl - bramborový škrob
250 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
50 ml Mléko polotučné

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,191 kcal
Kilojoule 4 982kJ
19% Sacharidy 68 g
116% Tuky 87 g
28% Sodík 563 mg
61% Bílkoviny 35 g

Smažená mozzarella v bylinkovém těstíčku postup přípravy receptu:

1

V misce rozmícháme vejce s 50 ml mléka.

2

Pažitku a oregano omyjeme a najemno nasekáme, vložíme do misky a promícháme se strouhankou, přidáme bylinkovou sůl. Ve třetí misce smícháme hladkou mouku se solamylem.

3

Kuličky mozzarelly necháme okapat, otřeme je dosucha.

4

Na velké pánvi rozpálíme dostatečné množství slunečnicového oleje.

5

Kuličky mozzarelly obalujeme postupně v mouce, vajíčku a bylinkové strouhance. Poté je smažíme na rozpálené pánvi. Po usmažení je z pánve vyjmeme, na papírové utěrce necháme okapat a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept