Recept

Plněné vepřové roládky červenou řepou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 39289
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Červená řepa
1 ks Chilli paprička
1 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Ocet malinový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Šunka parmská
600 g Vepřová kýta
1,5 l Voda pitná
Zálivka
200 g Červená řepa
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Ocet ze šampaňského - Balsamic
2 dl Olej olivový extra panenský
1,5 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 324kJ
4% Sacharidy 13 g
21% Tuky 16 g
10% Sodík 207 mg
38% Bílkoviny 22 g

Plněné vepřové roládky červenou řepou postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu vaříme v hrnci s osolenou vodou přibližně 30 minut, podle velikostí řepy, scedíme, necháme vychladnout, nastrouháme na silnějším struhadle do misky, přidáme nasekanou chilli papričku, ocet, med, kmín, vše dobře promícháme a necháme odpočinout.

2

Maso nakrájíme na plátky, řízky, přes fólii naklepeme, na každý plátek položíme plátek šunky, na šunku připravenou řepu, stočíme do rolády, konce spojíme párátkem a vkládáme do hrnce s vařící vodou, povaříme přibližně 30 minut. Měkké vyndáme z vody, naskládáme na pekáč, vložíme do horké trouby a necháme 10 minut zapéct. Vyndáme z trouby a porcujeme na talíře, kde je zaléváme zálivkou.

3

Zálivka: uvařených 200 g červené řepy nakrájíme na kostky, vložíme do mísy, přisypeme cukr, přilijeme olej, ocet, trochu vody a mixérem rozmixujeme na hladkou omáčku připomínající hmotu.

Poznámka

Servírujeme teplé na vyhřátém talíři, vhodná příloha jsou vařené brambory. Ozdobíme plátkem citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept