Recept

Jehněčí zapečené placičky se sýrem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39291
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 plátek Chléb toastový
300 g Jehněčí maso mleté
2 polévková lžíce Mléko polotučné
125 g Mozzarella
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Oregano čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
30 g Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 517kJ
3% Sacharidy 12 g
33% Tuky 25 g
12% Sodík 236 mg
39% Bílkoviny 22 g

Jehněčí zapečené placičky se sýrem postup přípravy receptu:

1

Z toastu odkrojíme kůrku, střídku namočíme do vlažného mléka. Česnek oloupeme, na jemno nasekáme.

2

V misce smícháme mleté jehněčí maso s česnekem, vejce, vymačkaným toastem, osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Z masové směsi vytvarujeme 4 karbanátky, obalíme je ve strouhance.

3

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej, karbanátky na něm z obou stran osmažíme.

4

Zapékací formu vymažeme máslem a vložíme do ní usmažené karbanátky. Rajče omyjeme, nakrájíme na plátky. Mozzarellu také pokrájíme na plátky.

5

Plátky rajčete splečně s Mozzarellou klademe na karbanátky, sypeme na jemno nasekaným oreganem a pepřem.

6

Vložíme do předehřáté trouby a 15 minut zapékáme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept