Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 39292

Ingredience

2 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí
250 ml Mléko polotučné
560 g Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 202 kcal
Kilojoule 846kJ
8% Sacharidy 29 g
9% Tuky 7 g
8% Sodík 157 mg
10% Bílkoviny 6 g

Točenky postup přípravy receptu:

1

Do velké mísy nasypeme droždí a přilijeme 100 ml mléka, necháme pět minut rozpouštět, zamícháme. Poté přidáme zbytek vlažného mléka, cukr, 60 g másla a rozšlehané vejce. Vše důkladně promícháme, vsypeme mouku se solí a opět důkladně mícháme.

2

Těsto vyklopíme na stůl, minimálně pět minut hněteme. Nyní by mělo vzniknou pevné a zároveń suché těsto. Vrátíme ho do mísy, zakryjeme utěrkou a uložíme na teplé místo, kde ho necháme hodinu a půl kynout.

3

Těsto si rozdělíme na patnáct kousků, z každého vyválíme zhruba 25 centimetrů dlouhou šňůrku. Tu přeložíme na ppolovinu a zakroutíme do sebe. Díky tomu nám vznikne pletýnka, kterou pomažeme rozšlehaným vejcem.

4

Přeneseme na plech a 15 minut pečeme v troubě při teplotě 220 stupňů. Před podáváním ještě pocukrujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept