Recept

Pórková polévka mletým masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39293

Ingredience

6 ks Cibulka jarní
300 g Jehněčí maso mleté
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
250 g Sýr smetanový tavený 45%
1 špetka Sůl
225 ml Víno bílé
500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 645 kcal
Kilojoule 2 697kJ
11% Sacharidy 40 g
50% Tuky 38 g
36% Sodík 729 mg
52% Bílkoviny 29 g

Pórková polévka mletým masem postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Pórek očistíme a také krájíme na kolečka.

2

V kastrolu rozpálíme olivový olej, cibulku s pórkem osmahneme. Přidáme mleté jehněčí maso, vše smažíme.

3

Směs na pánvi promícháme, osolíme, opepříme a asi 10 minut dusíme. Podlijeme bílým vínem, přidáme zeleninový vývar a povaříme dalších 10 minut.

4

Vložíme tavený sýr, za stálého míchání ho necháme rozpustit v polévce. Nakonec ještě přisolíme, opepříme a přidáme na jemno nasekanou pažitku.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept