Jednoduchý recept

Nakládáná červená řepa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 39294

Ingredience

30 g Cukr krupice
20 g Kmín celý
2 dl Ocet kvasný lihový
3 l Voda pitná
1 kg Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 67 kcal
Kilojoule 281kJ
4% Sacharidy 13 g
1% Tuky 1 g
5% Sodík 93 mg
3% Bílkoviny 2 g

Nakládáná červená řepa postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu umyjeme, v hrnci s osolenou vodou vaříme přibližně 30 minut, podle velikostí řepy. Uvařenou scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, na středně velkém struhadle nastrouháme do mísy, přidáme kmín, ocet, pepř, cukr, řepu dobře promícháme a naplníme skleničky. Ty zavíčkujeme, naskládáme do hrnce s vařící vodou a povaříme asi 10 minut. Po uvaření vybereme skleníčky z vody, naskládáme je na utěrku otočené víčkem dolů, necháme vychladnout.

2

Nakládanou řepu uskladňujeme na chladném místě.

Poznámka

Řepu servírujeme jako přílohu k vařenému masu, anebo k obloženým talířům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept