Pikantní polévka s čevenými fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní polévka s čevenými fazolemi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39295 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole červené sterilované |
200 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
300 g | Jehněčí maso mleté |
250 g | Kolínka bezvaječná |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 59,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,9mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Fazole červené sterilované, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Jehněčí maso mleté, Pažitka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kolínka bezvaječná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní polévka s čevenými fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme, očistíme a na jemno nakrájíme, chilli papričku očistíme, rozkrojíme, zbavíme semen a na jemno posekáme. |
2 | V hrnci rozpálíme olej a mleté jehněcí maso osmahneme společně s cibulkou, česnekem a chilli papričkou. |
3 | Fazole a hrášek vyndáme z konzervy, necháme okapat. Poté je přidáme do hrnce k masu, vložíme na kostičky nakrájená rajčata i se šťávou a přivedeme k varu. Nakonec přilijeme rajčatový protlak a zeleninový vývar. Povaříme dalších přibližně 20 minut. |
4 | Mezitím v dalším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní kolínka a uvaříme podle návodu, následně je scedíme a přimícháme do polévky. |
5 | Servírujeme na připravené talíře, sypeme na jemno rozsekanou pažitkou a ihned podáváme. |
Poznámka
Podáváme teplé.