Recept

Pikantní polévka s čevenými fazolemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39295
Kategorie: Polévky

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
400 g Fazole červené sterilované
200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
300 g Jehněčí maso mleté
250 g Kolínka bezvaječná
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 760 kcal
Kilojoule 3 182kJ
26% Sacharidy 95 g
38% Tuky 29 g
90% Sodík 2 g
60% Bílkoviny 34 g

Pikantní polévka s čevenými fazolemi postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme, očistíme a na jemno nakrájíme, chilli papričku očistíme, rozkrojíme, zbavíme semen a na jemno posekáme.

2

V hrnci rozpálíme olej a mleté jehněcí maso osmahneme společně s cibulkou, česnekem a chilli papričkou.

3

Fazole a hrášek vyndáme z konzervy, necháme okapat. Poté je přidáme do hrnce k masu, vložíme na kostičky nakrájená rajčata i se šťávou a přivedeme k varu. Nakonec přilijeme rajčatový protlak a zeleninový vývar. Povaříme dalších přibližně 20 minut.

4

Mezitím v dalším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní kolínka a uvaříme podle návodu, následně je scedíme a přimícháme do polévky.

5

Servírujeme na připravené talíře, sypeme na jemno rozsekanou pažitkou a ihned podáváme.

Poznámka

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept