Vařené slávky na portském víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené slávky na portském víně
Vařené slávky na portském víně
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39296 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer řapíkatý |
8 ks | Cibulka jarní |
4 ks | Jalovec |
2 ks | Mrkev kořen |
1,5 kg | Mušle slávky |
1 ks | Pažitka |
7 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Víno portské |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 45g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 69,5mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibulka jarní, Mušle slávky, Pažitka, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mrkev kořen, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené slávky na portském víně postup přípravy receptu:
1 | Slávky omyjeme a důkladně propláchneme. Již otevřené hned vyhodíme. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Mrkev a celer omyjeme a pokrájíme a menší kostičky. Pažitku omyjeme a na jemno rozsekáme. |
2 | Do hrnce vložíme slávky, jarní cibulku, mrkev, celer, pažitku, přidáme bobkový list, pepř, sůl, jalovec, zalijeme portským vínem a vodou. |
3 | Přivedeme k varu, vaříme tak dlouho, dokud se slávky neotevřou. |
4 | Poté stáhneme hrnec ze sporáku, slávky servírujeme na připravené talíře, přelijeme vývarem a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.