Recept

Vařené slávky na portském víně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39296
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
8 ks Cibulka jarní
4 ks Jalovec
2 ks Mrkev kořen
1,5 kg Mušle slávky
1 ks Pažitka
7 ks Pepř černý celý
1 špetka Sůl
500 ml Víno portské
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 822 kcal
Kilojoule 3 441kJ
27% Sacharidy 96 g
16% Tuky 12 g
59% Sodík 1 g
103% Bílkoviny 58 g

Vařené slávky na portském víně postup přípravy receptu:

1

Slávky omyjeme a důkladně propláchneme. Již otevřené hned vyhodíme. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Mrkev a celer omyjeme a pokrájíme a menší kostičky. Pažitku omyjeme a na jemno rozsekáme.

2

Do hrnce vložíme slávky, jarní cibulku, mrkev, celer, pažitku, přidáme bobkový list, pepř, sůl, jalovec, zalijeme portským vínem a vodou.

3

Přivedeme k varu, vaříme tak dlouho, dokud se slávky neotevřou.

4

Poté stáhneme hrnec ze sporáku, slávky servírujeme na připravené talíře, přelijeme vývarem a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept