Zapečená zeleninová mísa s červenou řepou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená zeleninová mísa s červenou řepou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 39299 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Červená řepa |
200 g | Fazole červené sterilované |
20 g | Kopr čerstvý |
200 g | Květák |
100 g | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Smetana zakysaná 14% |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 45% |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 206,3mg |
Draslík | 629,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Fazole červené sterilované, Kopr čerstvý, Květák, Paprika zelená, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená zeleninová mísa s červenou řepou postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s vodou vložíme omytou řepu a vaříme ji přibližně 30 minut, záleží na velikosti. Uvařenou scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na pásky. |
2 | Květák uvaříme v osolené vodě, měkký rozdělíme na růžičky, také necháme vychladnout. |
3 | Zapékací mísu vytřeme máslem, posypeme strouhankou, na dno naskládáme červenou řepu, květák, na tenká kolečka nasekanou papriku, vsypeme fazolky bez vody. Do smetany rozklepneme celé vejce, rozkvedláme, osolíme, opepříme, přidáme nasekaný kopr a suroviny v zapékací míse zalijeme. |
4 | Troubu předehřejeme, vložíme mísu a zapékáme 30 minut, aby smetana zezlátla. |
5 | Po upečení vyndáme z trouby, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme. |
Poznámka
Jídlo servírujeme teplé, vhodnou přílohou je opečená veka nebo čerstvé pečivo.