Skopový kebab na špejlích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopový kebab na špejlích
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 39303 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 špetka | Koriandr mletý |
1 polévková lžíce | Mák mletý |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Skopová kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,4mg |
Draslík | 91,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jogurt bílý, Koriandr mletý, Olej rostlinný, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopový kebab na špejlích postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, rozemeleme a smícháme se všemi ostatními přísadami kromě oleje. |
2 | Maso vložíme do vroucí vody, vaříme přibližně 5 minut. Poté vyjmeme, potřeme připravenou pastou a necháme 60 minut odležet. |
3 | Kousky masa napícháme na špejle, vložíme do pekáče s olejem a trochou vody, pečeme v rozehřáté troubě do měkka. Během pečení obracíme a případně podléváme. |
Poznámka
Čas přípravy je uveden bez doby na odležení masa.