Amírstánský vařený beránek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Amírstánský vařený beránek
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 39305 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
6 ks | Hřebíček |
250 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kardamom |
1 kávová lžička | Kari koření |
60 g | Mandle |
0,8 l | Mléko kokosové |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
800 g | Skopová plec |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 5,4mg |
Draslík | 555,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hřebíček, Jogurt bílý, Kardamom, Kari koření, Mandle, Olej rostlinný, Skořice mletá, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kokosové, Paprika mletá pálivá, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Amírstánský vařený beránek postup přípravy receptu:
1 | V jogurtu rozmícháme kari koření se špetkou soli, vložíme maso nakrájené na kostky, necháme cca 30 minut marinovat. |
2 | Mezitím povaříme ve vodě loupané mandle, poté je nasekáme a rozetřeme. V kastrolu rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, utřený česnek, skořici, kardamom, hřebíček a zázvor. Přidáme maso i s marinádou, mandle, pálivou papriku, osolíme a podlijeme vodou. Zahříváme, přilijeme kokosové mléko a vaříme do měkka. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Pokrm podáváme s rýží a čalamádou.