Krevety v zázvorovém vývaru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety v zázvorovém vývaru
Krevety v zázvorovém vývaru
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39306 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 ks | Cuketa |
100 g | Houby čerstvé |
500 g | Krevety tygří - loupané |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej chilli |
6 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 ks | Pažitka |
1 ks | Pórek |
2 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 131,3mg |
Draslík | 474,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cuketa, Omáčka rybí, Pažitka, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Krevety tygří - loupané, Mrkev kořen, Olej chilli, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety v zázvorovém vývaru postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme 3 litry vody, přidáme rybí omáčku, na kousky nakrájený, neoloupaný zázvor. Vaříme přibližně 10 minut. Pažitku omyjeme, očistíme a na jmeno nasekáme. |
2 | Pórek, cuketu, mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Citron překrojíme na polovinu. Houby očistíme a pokrájíme na tenké plátky. Krevety omyjeme, očistíme a osušíme. |
3 | Do velké pánve vložíme krevety, přidáme zeleninu, zalijeme zázvorovým vývarem, přivedeme k varu a na mírném ohni 10 minut povaříme. Zdobíme na jemno nasekanou pažitkou a zakápneme chilli olejem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.