Bouillabaisse s mořským ďasem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bouillabaisse s mořským ďasem
Bouillabaisse s mořským ďasem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39308 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
4 ks | Bobkový list |
4 ks | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
200 g | Ciabatta |
6 ks | Cibule |
1 kg | Mořský ďas |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 ks | Rajčata |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Víno portské |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 62,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Brambory, Česnek, Ciabatta, Cibule, Mořský ďas, Pažitka, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Šafrán, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bouillabaisse s mořským ďasem postup přípravy receptu:
1 | Mořského ďasa omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na menší porce. Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kolečka. Brambory také omyjeme, očistíme a rozkrájíme na slabé plátky. Cherry rajčátka po omytí překrojíme na polovinu. Pažitku na jemno nasekáme. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, jarní cibulku na něm osmahneme. Přidáme zbytek zeleniny, následně 5 minut dusíme. Nakonec přidáme bobkový list, pažitku, bazalku, sůl, pepř a šafrán. |
3 | Česnek oloupeme, najemno nasekáme a přidáme do hrnce k zelenině, povaříme ještě 10 minut. |
4 | V dalším kastrolu povaříme 500 ml portského vína s 500 ml vody. |
5 | Mořského ďasa přidáme k zelenině, 3 minuty dusíme. Poté rybu i zeleninu zalijeme vývarem z vína, na nízkém ohni vaříme ještě asi 15 minut. |
6 | Ciabattu nakrájíme na kostičky a na suché pánvi ji orestujeme. |
7 | Polévku servírujeme do připravených talířů a zdobíme osmaženou ciabattou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.