Recept

Bouillabaisse s mořským ďasem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39308
Kategorie: Polévky

Ingredience

1 špetka Bazalka
4 ks Bobkový list
4 ks Brambory
4 stroužek Česnek
200 g Ciabatta
6 ks Cibule
1 kg Mořský ďas
4 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
8 ks Rajčata
1 špetka Šafrán
1 špetka Sůl
500 ml Víno portské
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 724 kcal
Kilojoule 3 031kJ
20% Sacharidy 72 g
17% Tuky 13 g
21% Sodík 428 mg
82% Bílkoviny 46 g

Bouillabaisse s mořským ďasem postup přípravy receptu:

1

Mořského ďasa omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na menší porce. Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kolečka. Brambory také omyjeme, očistíme a rozkrájíme na slabé plátky. Cherry rajčátka po omytí překrojíme na polovinu. Pažitku na jemno nasekáme.

2

V hrnci rozpálíme olej, jarní cibulku na něm osmahneme. Přidáme zbytek zeleniny, následně 5 minut dusíme. Nakonec přidáme bobkový list, pažitku, bazalku, sůl, pepř a šafrán.

3

Česnek oloupeme, najemno nasekáme a přidáme do hrnce k zelenině, povaříme ještě 10 minut.

4

V dalším kastrolu povaříme 500 ml portského vína s 500 ml vody.

5

Mořského ďasa přidáme k zelenině, 3 minuty dusíme. Poté rybu i zeleninu zalijeme vývarem z vína, na nízkém ohni vaříme ještě asi 15 minut.

6

Ciabattu nakrájíme na kostičky a na suché pánvi ji orestujeme.

7

Polévku servírujeme do připravených talířů a zdobíme osmaženou ciabattou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept