Recept

Kuře v houbové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 39309
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Houby čerstvé
1200 g Kuře
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
1 l Vývar drůbeží
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,180 kcal
Kilojoule 4 937kJ
2% Sacharidy 9 g
98% Tuky 73 g
62% Sodík 1 g
111% Bílkoviny 62 g

Kuře v houbové omáčce postup přípravy receptu:

1

Očištěné, omyté a osušené kuře naporcujeme a částečně vykostíme. Maso opečeme v kastrole na másle dorůžova.

2

Přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a zpěníme ji. Porce kuřete osolíme, podlijeme vývarem a přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby. Dusíme asi 15 minut a podle potřeby přiléváme vývar.

3

Měkké maso vyjmeme a šťávu zalijeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou. Omáčku ještě 5-10 minut povaříme, vložíme porce kuřete a vše prohřejeme.

4

Můžeme podávat s dušenou rýží.

Poznámka

Čerstvé lesní houby můžeme nahradit žampiony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept