Kibbeh s cuketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kibbeh s cuketou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39310 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
250 g | Bulgur |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule červená |
2 ks | Cuketa |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
150 ml | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 318,7mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 250,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Česnek, Chilli paprička, Cuketa, Koriandr čerstvý, Olej slunečnicový, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kibbeh s cuketou postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme bulgur, zalijeme ho vroucí vodou, necháme asi 20 minut změknout. Cukety omyjeme, očistíme a nahrubo nakrájíme. Česnek oloupeme, chilli papričku očistíme a zbavíme semen, nahrubo rozsekáme. |
2 | Bulgur scedíme, necháme okapat, vložíme do velké mísy. |
3 | Do další mísy vložíme všechnu zeleninu, rozmixujeme ji na pyré. Rozmixovanou hmotu přendáme do velké mísy k bulguru, přidáme škrob, trochu vody, na jemno nakrájenou červenou cibuli, na jemno nasekanou pažitku, sůl, pepř. Rukama těsto důkladně propracujeme, poté z něj tvoříme kuličky. |
4 | Na pánvi rozpálíme olej a bulgurové kuličky smažíme do zlatova. Osmažené kuličky servírujeme na připravené talíře a zdobíme na jemno sekaným koriandrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.