Recept

Skořicový chléb s rozinkami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 39312

Ingredience

90 g Cukr třtinový
2 kávová lžička Droždí
200 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Rozinky tmavé
2 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 496 kcal
Kilojoule 2 077kJ
26% Sacharidy 95 g
7% Tuky 6 g
14% Sodík 282 mg
28% Bílkoviny 16 g

Skořicový chléb s rozinkami postup přípravy receptu:

1

Do mísy vsypeme droždí, zalijeme 100 ml vlažného mléka, promícháme, doždí necháme pět minut v mléce rozpouštět. Poté přidáme mouku, 2 vejce a máslo, pořádně zamícháme, vytvoříme vlhké a lepkavé těsto.

2

Vyklopíme ho z mísy na pomoučněný pracovní stůl, minimálně pět minut hněteme. Poté zakryjeme utěrkou, přeneseme na teplé místo a necháme kynout zhruba jednu hodinu.

3

Do těsta přidáme rozinky, pořádně promícháme. Formu na chléb vymažeme máslem a přendáme do ní těsto. Opět zakryjeme, necháme ještě 30 minut dokynout. Pak už stačí potřít rozšlehaným vejcem a nechat 30 minut péct na 200 stupňů, následně dopéct 30 minut na 180 stupňů.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept