Skořicový chléb s rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skořicový chléb s rozinkami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 39312 |
Ingredience
90 g | Cukr třtinový |
2 kávová lžička | Droždí |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Rozinky tmavé |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 126,8mg |
Draslík | 138,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Droždí, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skořicový chléb s rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vsypeme droždí, zalijeme 100 ml vlažného mléka, promícháme, doždí necháme pět minut v mléce rozpouštět. Poté přidáme mouku, 2 vejce a máslo, pořádně zamícháme, vytvoříme vlhké a lepkavé těsto. |
2 | Vyklopíme ho z mísy na pomoučněný pracovní stůl, minimálně pět minut hněteme. Poté zakryjeme utěrkou, přeneseme na teplé místo a necháme kynout zhruba jednu hodinu. |
3 | Do těsta přidáme rozinky, pořádně promícháme. Formu na chléb vymažeme máslem a přendáme do ní těsto. Opět zakryjeme, necháme ještě 30 minut dokynout. Pak už stačí potřít rozšlehaným vejcem a nechat 30 minut péct na 200 stupňů, následně dopéct 30 minut na 180 stupňů. |
Poznámka
Servírujeme teplé.