Recept

Kuře na kořenové zelenině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 39313
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1200 g Kuře
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl
500 ml Vývar drůbeží
400 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 931 kcal
Kilojoule 3 894kJ
2% Sacharidy 8 g
79% Tuky 60 g
40% Sodík 796 mg
105% Bílkoviny 59 g

Kuře na kořenové zelenině postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté kuře naporcujeme a osolíme.

2

V kastole na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme porce kuřete a po obou stranách je opečeme. Podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka.

3

V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.

4

Měkkou zeleninu přidáme ke kuřeti a vše prohřejeme.

5

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo dušená rýže.

Poznámka

Můžeme použít zmrazenou kořenovou zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept