Recept

Kapustová nádivka pečená s kuřecím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 39315
Kategorie: Maso

Ingredience

550 g Kapusta hlávková
500 g Kuřecí prsa
100 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový květ
2 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
20 g Tuk
3 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 732 kcal
Kilojoule 3 063kJ
14% Sacharidy 52 g
52% Tuky 39 g
42% Sodík 844 mg
81% Bílkoviny 46 g

Kapustová nádivka pečená s kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Očištěnou kapustu uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a po okapání umeleme.

2

V pánvi na části másla opečeme omyté, na plátky nakrájené a osolené maso téměř doměkka.

3

V míse smícháme osolené žloutky se zbylým rozpuštěným máslem. Přidáme kapustu, strouhanku navlhčenou mlékem, sůl a špetku muškátu. Vše promícháme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a pevný sníh ušlehaný z bílků.

4

Opečené plátky masa vložíme do tukem vymazaného pekáčku a přikryjeme vrstvou připravené nádivky.

5

Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.

6

Pokrm můžeme doplnit zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept