Brambory pečené s pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory pečené s pestem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 39316 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
3 polévková lžíce | Bazalka sušená |
4 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
0,8 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 45,7mg |
Draslík | 701,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Citronová šťáva, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bazalka sušená, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory pečené s pestem postup přípravy receptu:
1 | Opereme brambory a propícháme vidličkou slupky. Do slupek vetřeme sůl a dáme na pekáč. V předehřáté troubě je pečeme 60 minut, poté je vyndáme a podélně překrojíme na poloviny. Lžící je vydlabeme, vydlabanou směs dáme do misky a rozmačkáme ji. |
2 | Smícháme smetanu a vývar a podusíme na mírném ohni 10 minut. Vmícháme rozetřený česnek, citronovou šťávu, bazalku, sůl a pepř. Směs vmícháme s piniovými semínky do bramborové kaše. |
3 | Naplníme směsí bramborové slupky a posypeme parmezánem. Brambory dáme ještě na 10 minut do trouby a poté okamžitě podáváme. |