Recept

Rajčatová polévka s mořským ďasem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39317

Ingredience

2 ks Bobkový list
4 ks Brambory
4 ks Cibulka jarní
400 g Mořský ďas
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
500 ml Vývar rybí
100 ml Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 412kJ
5% Sacharidy 19 g
27% Tuky 20 g
32% Sodík 649 mg
39% Bílkoviny 22 g

Rajčatová polévka s mořským ďasem postup přípravy receptu:

1

Mořského ďasa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na menší kousky. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka, česnek očistíme a na jemno nasekáme. Brambory omyjeme, očistíme a pokrájíme na slabé plátky.

2

V hrnci rozpálíme máslo, jarní cibulku s česnekem na něm osmahneme. Přidáme plátky brambor, 5 minut smažíme. Poté vše podlijeme vínem a přibližně 10 minut dusíme. Pažitku opláchneme, na jemno nasekáme a přidáme k bramborám.

3

Rajčata pokrájíme na kostičky, přidáme do hrnce společně s mořským ďasem a rybím vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a ještě 10 minut vaříme.

4

Servírujeme na připravené talíře, zdobíme lžící zakysané smetany a snítkou petrželky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept