Rajčatová polévka s mořským ďasem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová polévka s mořským ďasem
Rajčatová polévka s mořským ďasem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39317 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 g | Mořský ďas |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Vývar rybí |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 56,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibulka jarní, Mořský ďas, Pažitka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Vývar rybí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová polévka s mořským ďasem postup přípravy receptu:
1 | Mořského ďasa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na menší kousky. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka, česnek očistíme a na jemno nasekáme. Brambory omyjeme, očistíme a pokrájíme na slabé plátky. |
2 | V hrnci rozpálíme máslo, jarní cibulku s česnekem na něm osmahneme. Přidáme plátky brambor, 5 minut smažíme. Poté vše podlijeme vínem a přibližně 10 minut dusíme. Pažitku opláchneme, na jemno nasekáme a přidáme k bramborám. |
3 | Rajčata pokrájíme na kostičky, přidáme do hrnce společně s mořským ďasem a rybím vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a ještě 10 minut vaříme. |
4 | Servírujeme na připravené talíře, zdobíme lžící zakysané smetany a snítkou petrželky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.