Recept

Masové knedlíčky s mozzarellou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39323

Ingredience

100 g Chléb toastový
1 ks Cibule
400 g Jehněčí maso mleté
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
150 g Mozzarella
200 ml Olej slunečnicový
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
60 g Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 995 kcal
Kilojoule 4 164kJ
8% Sacharidy 29 g
112% Tuky 84 g
21% Sodík 415 mg
58% Bílkoviny 33 g

Masové knedlíčky s mozzarellou postup přípravy receptu:

1

Z toastového chleba odřízeneme kůrku, střídku namočíme do vody. Cibuli a česnek oloupeme, na jemno nakrájíme. Pažitku omyjeme, osušíme, na jemno nasekáme.

2

V pánvi rozpálíme olej, cibuli s česnekem osmahneme. Toastový chléb důkladně vymačkáme, v míse smícháme s mletým jehněčím masem, osmaženou cibulkou, česnekem, pažitkou, rajčatovým protlakem, vejci a vymícháme hladkou hmotu. Osolíme a opepříme.

3

Mozzarellu pokrájíme na kostičky, každou kostičku obalíme masovou směsí, poté je obalujeme ve strouhance.

4

Na pánvi rozpálíme olej, masové kuličky na něm smažíme. Po usmažení je vyjmeme a necháme na pírové utěrce okapat.

5

Servírujeme na připravené talíře a sypeme najemno nasekaným koriandrem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept