Masové knedlíčky s mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové knedlíčky s mozzarellou
Masové knedlíčky s mozzarellou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39323 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
100 g | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
400 g | Jehněčí maso mleté |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
150 g | Mozzarella |
200 ml | Olej slunečnicový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
60 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 195,7mg |
Draslík | 469,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 21,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Cibule, Jehněčí maso mleté, Koriandr čerstvý, Olej slunečnicový, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masové knedlíčky s mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Z toastového chleba odřízeneme kůrku, střídku namočíme do vody. Cibuli a česnek oloupeme, na jemno nakrájíme. Pažitku omyjeme, osušíme, na jemno nasekáme. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, cibuli s česnekem osmahneme. Toastový chléb důkladně vymačkáme, v míse smícháme s mletým jehněčím masem, osmaženou cibulkou, česnekem, pažitkou, rajčatovým protlakem, vejci a vymícháme hladkou hmotu. Osolíme a opepříme. |
3 | Mozzarellu pokrájíme na kostičky, každou kostičku obalíme masovou směsí, poté je obalujeme ve strouhance. |
4 | Na pánvi rozpálíme olej, masové kuličky na něm smažíme. Po usmažení je vyjmeme a necháme na pírové utěrce okapat. |
5 | Servírujeme na připravené talíře a sypeme najemno nasekaným koriandrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.