Kapusta zapečená se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapusta zapečená se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 39324 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
600 g | Kapusta hlávková |
200 ml | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
125 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 77,4mg |
Draslík | 742,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 180,3mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Kapusta zapečená se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou kapustu rozčtvrtíme a krátce povaříme v osolené vodě do poloměkka. Vyjmeme a necháme okapat. |
2 | Čtvrtky kapusty namáčíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance. Smažíme na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. |
3 | Osmažené čtvrtky urovnáme do olejem vymazané zapékací mísy, zalijeme rozmíchanou smetanou a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |
4 | Můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s pečivem. |