Recept

Kapusta zapečená se zakysanou smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39324
Kategorie: Zelenina

Ingredience

600 g Kapusta hlávková
200 ml Olej rostlinný
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
125 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 622 kcal
Kilojoule 2 603kJ
6% Sacharidy 21 g
79% Tuky 59 g
16% Sodík 313 mg
14% Bílkoviny 8 g

Kapusta zapečená se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou kapustu rozčtvrtíme a krátce povaříme v osolené vodě do poloměkka. Vyjmeme a necháme okapat.

2

Čtvrtky kapusty namáčíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance. Smažíme na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.

3

Osmažené čtvrtky urovnáme do olejem vymazané zapékací mísy, zalijeme rozmíchanou smetanou a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

4

Můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept