Salát z červené řepy pikantní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červené řepy pikantní
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 39325 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kg | Červená řepa |
200 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Hořčice |
300 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
50 g | Jablka |
80 g | Křen |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 30% |
3 l | Voda pitná |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 604,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Cukr krupice, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Jablka, Křen, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červené řepy pikantní postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu, vložíme umytou, ale neoloupanou řepu, vaříme přibližně 30 minut. Uvařenou vyndáme z hrnce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na menši kostky, které dáme do mísy. |
2 | Hlávkové zelí nakrouháme, v osolené vodě uvaříme, scedíme, vysypeme do mísy k řepě. Jablka oloupeme, nakrájíme také na kostky, přidáme do mísy, následovně vložíme hořčici, jemně nastrouhaný křen, vsypeme cukr, nastrouhaný sýr, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme. |
3 | Salát podáváme hned, ale můžeme ho také naložit do skleniček, které zavíčkujeme a uskladníme na chladném místě k použití podle potřeby. |
Poznámka
Salát podáváme studený k vařenému masu.