Recept

Salát z červené řepy pikantní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 39325
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 kg Červená řepa
200 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Hořčice
300 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
50 g Jablka
80 g Křen
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Eidam cihla 30%
3 l Voda pitná
500 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 026kJ
13% Sacharidy 47 g
5% Tuky 3 g
22% Sodík 440 mg
18% Bílkoviny 10 g

Salát z červené řepy pikantní postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu, vložíme umytou, ale neoloupanou řepu, vaříme přibližně 30 minut. Uvařenou vyndáme z hrnce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na menši kostky, které dáme do mísy.

2

Hlávkové zelí nakrouháme, v osolené vodě uvaříme, scedíme, vysypeme do mísy k řepě. Jablka oloupeme, nakrájíme také na kostky, přidáme do mísy, následovně vložíme hořčici, jemně nastrouhaný křen, vsypeme cukr, nastrouhaný sýr, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme.

3

Salát podáváme hned, ale můžeme ho také naložit do skleniček, které zavíčkujeme a uskladníme na chladném místě k použití podle potřeby.

Poznámka

Salát podáváme studený k vařenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept