Papriková polévka s protlakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriková polévka s protlakem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 39326 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
80 g | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
200 g | Paprika zelená |
15 g | Pažitka |
2 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Polévkové kostky Vitana |
40 g | Protlak rajčatový |
5 g | Sůl |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 134,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika zelená, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Polévkové kostky Vitana, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriková polévka s protlakem postup přípravy receptu:
1 | Zelené papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme papriky s cibulí a chvíli podusíme. Zasypeme moukou, orestujeme, podlijeme vodou, přidáme polévkovou kostku a povaříme nejméně 15 minut. Nakonec přimícháme rajčatový protlak, dochutíme pepřem, solí a polévku dovaříme. |
3 | Porce polévky posypeme posekanou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.