Smažená kapusta plněná sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená kapusta plněná sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39327 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
400 g | Kapusta hlávková |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Olej rostlinný |
100 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 167,7mg |
Draslík | 510,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 120,0mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená kapusta plněná sýrem postup přípravy receptu:
1 | Kapustu rozebereme na listy, omyjeme a povaříme v osolené vodě. Scedíme, necháme okapat a žebra z listů vykrojíme. |
2 | Do každého listu zabalíme plátek ementálu a závitky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme na pánvi na rozpáleném oleji po všech stranách dozlatova. |
3 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše. |