Recept

Dušený květák v jogurtové směsi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 39328

Ingredience

2 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr moučkový
300 g Jogurt bílý
1 kávová lžička Kari koření
600 g Květák
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 146 kcal
Kilojoule 610kJ
5% Sacharidy 19 g
8% Tuky 6 g
14% Sodík 279 mg
11% Bílkoviny 6 g

Dušený květák v jogurtové směsi postup přípravy receptu:

1

Oloupaný česnek a 1 oloupanou cibuli jemně nastrouháme a vmícháme do jogurtu. Přidáme zázvor, kari koření, cukr a sůl.

2

Očištěný, na růžičky rozebraný květák naložíme do připravené směsi na 2-3 hodiny.

3

Zbylou cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmažíme v kastrole na oleji. Přidáme naložený květák, podle potřeby podlijeme vodou a dusíme doměkka.

4

Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept