Květákové noky se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květákové noky se sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 39330 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
400 g | Květák |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
250 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 126,9mg |
Draslík | 358,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,9mg |
Vitamín E | 6,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květákové noky se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný květák rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a po vychladnutí nadrobno nasekáme. |
2 | Z bílků ušleháme pevný sníh. V misce smícháme nasekaný květák se žloutky, hrubou moukou, nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a solí. Podle potřeby přisypeme trochu strouhanky a nakonec do směsi vmícháme ušlehaný sníh. |
3 | Lžící namočenou v horké vodě vykrajujeme z květákové směsi noky a smažíme je po všech stranách dozlatova v pánvi v dostatečném množství rozehřátého oleje. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše. |