Kroupová polévka s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kroupová polévka s pórkem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 39331 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1200 ml | Hovězí vývar základní |
150 g | Kroupy střední |
40 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
2 g | Pepř černý mletý |
3 ml | Polévkové koření |
100 g | Pórek |
8 g | Sůl |
60 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 291,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kroupy střední, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Polévkové koření, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kroupová polévka s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Kroupy předem namočíme, pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka, část zelené části pokrájíme nadrobno, žampiony rozkrájíme na plátky. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme kolečka pórku, plátky žampionů a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, přisypeme scezené kroupy, osolíme, opepříme, povaříme přibližně 20 minut. Přilijeme polévkové koření a dovaříme. |
3 | Porce polévky posypeme pokrájeným zeleným pórkem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.